Dakrenovatie Almere

Is uw dak toe aan renovatie, wilt u uw dakbedekking vervangen of uw dak laten inspecteren? In Almere kunt u terecht bij de dakdekkers van S.K. Fleur Dak & Installatiewerk voor elke dakrenovatieklus, groot of klein. Neem contact met ons op via 036 - 207 80 04 of maak gebruik van het contactformulier om een offerte aan te vragen.

Functie dakrenovatie Almere

Hoe beter de kwaliteit van uw dak, hoe lager de energierekening en hoe hoger de waarde van uw huis. Met onze Nederlandse weersomstandigheden krijgt een dak veel te verduren. Zware regenval, felle zon, harde wind, vorst of sneeuw kunnen allemaal leiden tot slijtage aan uw dak. Dit kan niet alleen resulteren in kleine beschadigingen, zoals scheurtjes of blaasvorming, maar ook tot lekkage of doorzakking van de dakconstructie

Bij dakrenovatie wordt er iets aan het dak vernieuwd. Bij dakreparatie hoeft dit niet het geval te zijn. Met dakrenovatie kan het dak bijvoorbeeld energiebesparender of waterafstotend gemaakt worden. Soms is renovatie niet per se nodig en volstaat een reparatie. Maar dakrenovatie is een goede keuze als uw dak vaak dezelfde problemen veroorzaakt of als deze al een tijdje meegaat.

Dakinspectie Almere

Kleine beschadigingen aan het dak kunnen uitgroeien tot grotere schade, en hoge kosten met zich meebrengen. Het tijdig laten renoveren van uw dak is een manier om dit soort onveilige situaties en de onkosten die ermee gepaard gaan te voorkomen. Wacht dus niet te lang bij het opmerken van dit soort beschadigingen, maar trek zo snel mogelijk bij een professionele dakdekker aan de bel.

Mocht u twijfelen aan de staat van uw dak, brengt S.K. Fleur Dak & Installatiewerk deze graag in kaart met een professionele dakinspectie. We zouden aanraden om zo’n inspectie standaard eens in de zoveel tijd te laten uitvoeren. Er wordt dan bijvoorbeeld gekeken naar plekken die een lekkagerisico vormen, en naar beschadingen in de dakgoot of de dakbedekking.

Kosten dakrenovatie Almere

Afhankelijk van de oppervlakte van het dak, wat voor soort beschadigingen deze heeft en het type dakbedekking, kunnen de kosten van dakrenovatie erg uiteenlopen. Zo duurt het meestal langer om een schuin dak te renoveren dan een plat dak, en zijn dakpannen veel prijziger dan dakbedekking van bitumen. Het kost gemiddeld zo’n 1500 euro om een plat dak te renoveren. Bij een schuin dak ligt dat bedrag rond de 5000 euro.

Waar rekening mee houden bij dakrenovatie

Er zijn een aantal dingen waar u op kunt letten als u eraan denkt uw dak te laten renoveren. Het kan bijvoorbeeld handig zijn om het tegelijkertijd met andere dakwerkzaamheden te doen. Denk hierbij aan de plaatsing van zonnepanelen of Dakisolatie, het vervangen van dakgoten of het laten reinigen van uw dak.

Het is daarnaast goed om erop te letten dat er geen warmteverlies ontstaat doordat de luchtdichtheid van het dak verminderd. Vraag u ook eens af of het mogelijk is dat er asbest in uw dak zit. Als dit zo is, kunt u er het beste voor kiezen om de hele dakbedekking te vervangen. Tot slot kan het handig zijn om, behalve een dakdekker, ook een architect op het project te zetten. Dit geldt vooral voor hevigere ingrepen.

Contact met S.K. Fleur Dak & Installatiewerk voor dakinspectie of dakrenovatie

Bij S.K. Fleur Dak & Installatiewerk bieden we een scherp tarief en snelle service, met professionele resultaten. Onze dakdekkers helpen u graag verder door te informeren over de mogelijkheden en passend advies te geven. Daarbij kunnen we ook met u meedenken over de combinatie met andere dakwerkzaamheden.

Zoekt u met spoed een professionele dakdekker omdat uw dak aan vervanging toe is, of wilt u deze laten inspecteren of renoveren? In Almere kunt u bij de dakdekkers van S.K. Fleur Dak & Installatiewerk terecht voor iedere klus. Wees er op tijd bij en schakel zo snel mogelijk een vakman in door het contactformulier in te vullen, of te bellen naar 036 - 207 80 04.